E-förslaget kunde inte lämnas in för vidare hantering

E-förslaget kunde inte lämnas in för vidare hantering eftersom antalet underskrifter inte uppnått minimiantalet när slutdatumet passerade.

Förskola - Ändra upplägg på 15 h veckorna

Sammanfattning

Ändra upplägget från 8-11 till 9-14 alternativt gör 15 h veckorna ännu mer flexibla där föräldrarna själva kan påverka upplägget efter sin egen familjs behov för att kunna utnyttja de 15 h man har rätt till varje vecka.

Beskrivning

Som flera personer tidigare skrivit så är även jag och min sambo och flera andra föräldrar med oss i samma situation mycket angelägna om att upplägget på 15 h veckorna på förskolan för föräldrar med spädbarn/minde barn hemma ändras. Idag får man ha det/de äldre syskonet/syskonen 15 h per vecka 5 dagar i veckan mellan 8-11. Det innebär en väldigt stor stress att hinna lämna syskonet till kl 8 och man kommer antagligen inte iväg förens närmare 9 och då hinner man knappt komma hem förens det är dags att hämta på förskolan igen. Våran son älskar förskolan och hans utveckling är stor och stimulansen han får där viktig. Risken är att det blir så stressigt att hinna iväg till förskolan att man stannar hemma istället vilket tyvärr gör att barnen missar mycket av den stimulans, rutiner och utveckling som förskolan ju innebär. Ändra upplägget från 8-11 till 9-14 alternativt gör 15 h veckorna ännu mer flexibla där föräldrarna själva kan påverka upplägget efter sin egen familjs behov för att kunna utnyttja de 15 h man har rätt till varje vecka. Finspångs kommun skiljer sig från andra kommuner på så sätt vilket som även nämnts i ett tidigare E-förslag gör finspångs kommun mindre attraktiv för oss småbarnsfamiljer. Norrköpingskommun har 15 h upplägget 9-14 3 dagar i veckan. 15 h veckan är väl till för att underlätta för familjerna och inte öka stressen? Jag vet att både förskolorna och många av föräldrarna är positiva till förslaget vilket även styrks av tidigare E-förslag med stort engagemang.

Vänligen se över detta snarast, för många av oss är det nu en förändring behöver ske.

Vänliga hälsningar, Tove

Direktlänk till eFörslaget

https://finspang.demokratiportalen.se/eforslag/265

Onlineunderskrifter

Nr. Namn Datum Kommentar
1 Tove Claesson 2018-12-04
2 Emelie Davidsson 2018-12-14 Håller med!
Man vill utöka kommunen men att få ha barnen 8-11 bara kommer inte locka familjer att flytta hit. Då är Norrköpings kommun mer attraktiv!
3 Filip Gyllensten 2018-12-26
4 Madeleine Ståhl 2019-02-06
Information

Status

Inte samlat tillräckligt antal underskrifter

Förslagsställare

Tove Claesson

Startdatum

2018-12-04

Slutdatum

2019-03-04

Målgrupp

Allmänt

Signaturer

4 onlineunderskrifter
0 pappersunderskrifter